NAPU - energetický gel

Představujeme vám náš vlastní energetický gel. NAPU je vyvážená kombinace účinných minerálních a enzymatických látek pro pozvolné uvolňování energie a podporu maximálního výkonu při sportu a tělesné zátěži.

OBSAHUJE ČISTĚ PŘÍRODNÍ LÁTKY, JE BEZ CHEMICKÝCH KONZERVANTŮ, AROMAT A BARVIV.

Roky jsme intenzivně pracovali na stabilní receptuře čistého sportovního gelu. Recepturu se podařilo vyladit k naší plné spokojenosti.

Je postaven na bázi rýžového sirupu a neobsahuje žádné umělé přísady, rafinované glukózové či fruktózové sirupy, konzervanty, sladidla, barviva ani nic podobného.
V ČISTÉM SPORTU nepoužíváme chemii. Proto je náš gel bez chemických přísad.


Nenajdete v něm žádné konzervanty, barviva, dochucovadla, stabilizační látky, ani jiné podobné chemikálie. V gelu nenajdete ani glukózový nebo fruktózový sirup, ani invertní sirupy.

Hlavní složku tvoří rýžový sirup, dále je to komplex minerálních a enzymatických látek. Ve složení najdete také výluh japonské byliny Shiso.

PROČ NAPU

Během aktivit ve vysoké výkonnosti dochází k vyčerpání sacharidových zásob glykogenu ze svalů. Abychom pomohli našemu tělu nadále vykonávat pohybovou aktivitu s vysokou intenzitou, je třeba správně doplňovat zásoby zpět. K tomu slouží náš NAPU energetický gel.
NAPU energetický gel efektivně udržuje hladinu sacharidového „paliva“ před a během výkonu.
Současně dodává našemu tělu vyvažující energii v podobě námi vytvořeného komplexu ENACO, složeného z bylin, enzymů a specifických nutrientů.

NAPU JE:

bez cukru
bez chemie a stabilizátorů
bez glukózového a kukuřičního sirupu
bez barviv a dochucovadel
bezlepkový a čistě přírodní
plně funkční a vyvážený
vyvinutý specialisty na sport a výživu
je vhodný k dennímu používání
vhodný i pro děti a mladé závodníky
bez stimulatnů
testován po mnoho let profesionály na nejnáročnějších závodech světa

DÁVKOVÁNÍ

Použijte cca 20 minut před zátěží 1 dávku (30g) a zapijte dostatečným množstvím vody.
Během zátěže je možné použít 1 – 2 dávky, které VŽDY zapijte vodou.
Maximální denní doporučená dávka – 6 dávek.
Nepřekračujte doporučené denní dávkování!

SLOŽENÍ

Rýžový sirup je tekutější než ostatní rostlinné sirupy, má neutrální chuť a poměrně nízkou sladivost. Vyrábí se fermentací rýže. Neobsahuje fruktózu, ani sacharózu. Má nízký glykemický index a to kvůli vysokému obsahu maltózy, což znamená, že nezvýší hladinu cukru v krvi tak rychle, jako je obvyklý cukr nebo čistá glukóza. Nezatěžuje tedy slinivku.

Cascara je sušená dužina kávovníkových bobulí, třešní, a připravuje se jako čaj. Cascara kávový čaj obsahuje malé množství kofeinu a antioxidanty. Podporuje detoxikaci, čištění těla. Normalizuje trávicí systém, včetně střevní mikroflóry a má protizánětlivý účinek.

Perilla frutescens – Perila křovitá a nebo také Shiso, se vyznačuje citronovou nasládlou chutí. Snižuje míru únavy a vyčerpání, podporuje nervovou soustavu a produkci cytokinů a specifických protilátek, které zasahují téměř do všech dějů v organismu. Tyto látky potlačují některé nepřiměřené reakce organismu, jiné naopak příznivě regulují. Extrakt z listů červené odrůdy má vzhledem k obsaženým flavonoidům a antokyanům vysoký antioxidační potenciál. Tuky obsažené v oleji této byliny se vyznačují vysokým obsahem esenciálních mastných kyselin.

Zázvorová šťáva ze Zázvorovníku obecného – Zingiber officinale, nebo také Ginger, má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Přispívá k udržení normální hladiny cukru v krvi, normalizuje činnost kardiovaskulárního, trávicího a dýchacího systému, posiluje přirozenou obranyschopnost. Je silným antioxidantem.

Kukicha je tradiční japonský zelený čaj v bio kvalitě, vyrobený pražením čajovníku čínského. Kukicha má alkalizující charakter, posiluje krev a proto nás posílí a osvěží, když jsme unaveni. Při přípravě čaje kukicha dochází k uvolnění velkého množství minerálních látek v tělem vstřebatelné podobě, jako např. vápník, hořčík, mangan, železo aj.

Umeboshi se vyrábí z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso. Umeboshi obsahují bílkoviny, minerály a tuky v dvojnásobném množství než jiné druhy ovoce. Jsou zvláště bohaté na vápník, železo a fosfor, mangan, sodík, hořčík apod. Tyto látky jsou zde obsaženy ve stoprocentně vstřebatelné podobě. Mají alkalizující účinek. Kyselina citrónová v umešvestkách usnadňuje vstřebávání zásaditých minerálů, jako železo, hořčík apod., z jiných potravin v tenkém střevě. Kyselina citrónová také odbourává v naší krvi a v tkáních kyselinu mléčnou, která se v těle vytváří při trávení a při námaze.

Mumio je horská pryskyřice nazývaná také “Slzy hor” nebo “Černé zlato”. Mumio je přírodní směs organických i anorganických látek. Anorganická část obsahuje více než 50 životně důležitých prvků, mezi nimi je 10 různých oxidů kovů. Organickou část tvoři kolem 30 makro i mikroelementů, 6 aminokyselin, řada vitamínů, éterické oleje a další biologicky aktivní látky. Všechny účinné látky jsou ve velmi dobře vstřebatelné formě.

IVAN RYBAŘÍK

AUTOR PROJEKTU
ČISTÝ SPORT, KONCEPT IVANA RYBAŘÍKA S.R.O.
Čsl. armády 2043, 390 03 Tábor

MICHAL ZÁPOTOCKÝ

TEST CENTRUM OXYLABS
Čsl. armády 2043, 390 03 Tábor